Acupunctuur praktijk

— Community acupunctuur

Acupunctuur in een modern jasje, kwalitatief en betaalbaar.

Welkom in onze acupunctuur praktijk in Terneuzen.

Bij acusana werken we volgens het principe van “community acupunctuur” dit is vrij uniek in Nederland. We beschikken over een open grote ruimte waar verschillende relaxzetels opgesteld staan die zijn afgescheiden door middel van een gordijn voor maximale privacy . De ruimte beschikt over grote glaspartijen waardoor u van de stralende zon kan genieten.  Door de grote ruimte en goede opstelling zal u zelden contact komen met andere cliënten. Voor elke behandeling is er een moment voorzien om alles te overlopen in een private ruimte.

We werken volgens de principes van distale acupunctuur, dus we prikken enkel punten op de onderarmen en onderbenen, op die manier hoeft u zich niet uit te kleden.  Een t-shirt en loszittende broek die makkelijk tot aan de knieën omhoog kan is perfect.  Indien nodig kan u zich omkleden in de private ruimte.  Tijdens het intakegesprek geven we hierover uitvoerig uitleg.

Elke relaxzetel is elektrisch bedienbaar en beschikt over een elektrische verwarming om u een perfect comfort te garanderen.  Alsook beschikt u over een persoonlijk televisietoestel voorzien van netlfix en bijhorende hoofdtelefoon.  Zo kan u genieten van uw favoriete serie of gewoon luisteren naar relaxerende muziek of zelfgekozen playlist.

Door dit principe toe te passen kunnen we acupunctuur aanbieden aan een betaalbare prijs en bovendien is het intakegesprek gratis.

dots

De voordelen op een rijtje voor u als patiënt

  • Gratis intakegesprek.
  • Acupunctuur aan een betaalbare prijs, 45 euro per sessie welke ongeveer 60 minuten in beslag neemt.
  • Als u aanvullend verzekerd bent dan kunnen uw sessies vergoed worden, kijk dit even na bij uw zorgverzekeraar.
  • Voor elke sessie wordt er ruim de tijd genomen om uw klachten te bespreken in een private ruimte.
  • Door de distale acupunctuur hoeft u zich niet uit te kleden.
  • Op elk moment is er een behandelende acupuncturist aanwezig in de ruimte.
  • U beschikt over een persoonlijk televisietoestel met Netflix en bijhorende hoofdtelefoon.
  • Geen harde behandeltafel maar een elektrisch bedienbare relaxzetel met verwarming, u bepaalt zelf of u wil gaan liggen of bv wegens pijn liever rechtop zit.
  • De relaxzetels zijn geplaatst met zicht naar buiten.
  • Op het einde van de sessie ontvangt u van ons een lekker kopje koffie of thee.

Veelgestelde vragen

Privacy is uitermate belangrijk, bij acusana zorgen we dat dit ten alle tijden nageleefd wordt.  Voor elke acupunctuursessie kunnen we uw klachten en progressie samen overlopen in de private gespreksruimte.  Het pand van acusana is ongeveer 85m2 en is onderverdeeld in een wachtruimte, gesprekskamer en behandelruimte.  Op die manier zal u zelden in contact komen met andere cliënten.

Wat voor ons de doorslag gaf om een community acupunctuur praktijk op te starten is dat een acupunctuur behandeling betaalbaar moet zijn voor iedereen.  Door volgens dit principe te werken kunnen we een behandeling aanbieden voor 45 euro.  Op die manier is acupunctuur betaalbaar en indien u over een aanvullende verzekering beschikt dan kan dit bedrag nog lager zijn.   Dit is een heel prettige setting voor u als client en door de grote behandelruimte  geeft dit een gevoel van ruimte en is heel ontspannend in plaats van kleine kamer.

Bij distale acupunctuur worden de naalden niet geplaatst in de aangedane zone of plaats waar de pijn zich bevindt maar elders op benen of armen.  Het voordeel hierbij is dat we de pijn instant proberen te verlagen met 50% tijdens de behandeling.  Door de naalden te plaatsen op een andere zone kunnen we  u bevoorbeeld vragen om uw arm te laten bewegen en testen of de pijn vermindert of verdwenen is. Wat met klassieke acupunctuur moeilijker is wanneer zich naalden in de zone bevinden.  De bedoeling is dat de aangedane plaats zo snel mogelijk kan genezen en we op die manier geen micro trauma’s op die plaats creëren.

Een relaxzetel biedt tal van voordelen ten opzichte van een behandeltafel.  Soms is het niet mogelijk wegens pijn om langdurig neer te liggen, met een relaxzetel kan u zelf bepalen of u wil gaan liggen of zitten tijdens de behandeling.  Alsook werken we actief aan het verminderen van de pijn tijdens de behandeling, dan kunnen we u bijvoorbeeld vragen om even te wandelen tijdens het plaatsen van de naalden om te kijken of de pijn vermindert is.

Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van verschillende factoren.  Betreft uw klacht een acuut of een chronische klacht ?  Ook de leeftijd en algemene gezondheid van uzelf spelen een rol.  Over het algemeen bereiken we een goed en blijvend resultaat tussen de 4 a 10 behandelingen, soms kan dit sneller en jammer genoeg kom het ook voor dat het er meer behandelingen nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen.  Tijdens het intakegesprek zal dit uitvoerig aan bod komen en overleggen we samen het behandelplan voor uw klacht.

Bij pijnklachten proberen we om een reductie van de pijn te hebben van 50% tijdens de eerste behandeling.  We evalueren na 2 a 3 behandelingen, mocht er geen resultaat zijn dan stoppen we in samenspraak met u de behandeling en kijken we of we jou kunnen doorverwijzen naar een andere zorgverlener.  Wij zullen nooit onnodig de behandelingen verderzetten indien er geen resultaat is of het resultaat niet afdoende is.

×